Jamieson’s of Shetland – Et unikt og bæredygtigt kvalitetsgarn

Hos Kastaniestrik vægter vi kvalitet og bæredygtighed højt og derfor kommer vores garn udelukkende fra Shetlandsøerne og 100% shetlandsk uld. Vi samarbejder med spinderiet  Jamieson’s of Shetland, som er et bæredygtigt firma med et lavt ”carbon footprint”. Råulden fragtes aldrig mere end 130 km fra de lokale fåreavlere til spinderiet, hvor alle bearbejdsningsprocesser fra kvalitetssortering til garnvinding sker under samme tag. På spinderiet farver de selv ulden og spinder den til garn, hvilket er et utroligt og unikt håndværk, da 100% ren shetlandsk uld ellers traditionelt anses for at være for fin til at kunne spindes, men det kan familien Jamieson.

Photo by Gary Buchan/@gazb159

Det er et familiedrevet firma, der i 5 generationer har arbejdet med ulden fra det oprindelige shetlandske får. Familien Jamieson er dedikerede til at leve af og videreføre den rene shetlandske uld. Det er for dem mere en livstil end et job at drive firmaet og hver generation bringer egne færdigheder og ideer ind i virksomheden, som på den måde er i konstant udvikling og forbedring.

Den shetlandske uld – Tæt på naturen

Det shetlandske får har kun kontakt til mennesker om sommeren, når ulden skal klippes, ellers klarer fårene sig selv i det barske landskab og i det nordatlantiske klima. Det er unikke betingelser som gør at fårene udvikler den fineste og blødeste uld og lammeuld for at kunne modstå det hårde vejr. Den unikke natur ligger også til inspiration for de mange garnfarver, som til sammen viser et billede af de smukke shetlandske øer. I vores sortiment findes 225 Spindrift farver og 40 Ultra farver, som alle er udsprunget af de fjerntliggende øers stormende vinterhav, marker med vilde sommerblomster, store skove og smukke solnedgange. Derudover kan Spindrift garnet fås i 21 naturfarver, som er spundet af uldens naturlige farve og som alle bærer navne fra den shetlandske dialekt. Ulden sorteres nøjsomt og tilføres kun et minimum af farve for at sikre farvernes ensartethed.

Photo by Gary Buchan/@gazb159

Spindrift

Løbelængde: 420m/100gr
100 % ren shetlandsk uld

Ultra

Løbelængde: 776m/100gr
50 % ren shetlandsk uld/50 % ren shetlandsk lammeuld

Garnet kan fås i nøgler af 25g.