Garn

Til alle mine strikkekits bruger jeg udelukkende garn fra Jamieson’s of Shetland og i to forskellige kvaliteter:

Spindrift
Løbelængde: 420m/100gr
100 % ren shetlandsk uld

Ultra
Løbelængde: 776m/100gr
50 % ren shetlandsk uld/50 % ren shetlandsk lammeuld

 

Jamieson’s of Shetland
Garnet er spundet af 100 % ren shetlandsk uld på Shetlandsøernes eneste spinderi. Fårene har gennem flere hundrede år udviklet en blød og modstandsdygtig underuld, som beskytter fårene mod det barske klima i deres nordatlantiske hjem. Det er denne unikke tekstur, som har gjort den rene shetlandske uld kendt over hele verden.
Jamieson’s of Shetland er et bæredygtigt firma med et lavt ”carbon footprint”. Råulden fragtes aldrig mere end 130 km fra de lokale avlere til spinderiet, hvor alle bearbejdningsprocesser fra kvalitetssortering til garnvinding sker under samme tag.
De vilde og fjerntliggende øer med deres stormende vinterhav, marker med vilde sommerblomster og smukke solnedgange, er inspirationen til farveskalaen, som viser et billede af de smukke shetlandske øer.

Familien Jamieson
Jamieson’s er en familieejet virksomhed, som i 5 generationer har specialiseret sig i uld fra shetlandske får. For hver generation som overtager virksomheden, bliver det mere en livstil end et job. Familien Jamieson er dedikerede til at leve af og videreføre den rene shetlandske uld.

I løbet af det næste århundrede har hver generation af Jamieson bragt deres egne færdigheder og ideer ind i virksomheden.